Påskbuffé
Tre påsksnittar
4 portioner
Råbiff:
4 skivor kavring
100 g oxfilé, finhackad
2 msk inlagd kapris, finhackad
2 msk inlagda rödbetor, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
0,5 msk dijonsenap
2 krm salt
4 st blomkapris
Röra på rökt lax med rostad paprika:
4 bitar knäckebröd
150 g rökt lax, finhackad
2 msk färskost
2 msk färsk dill, finhackad
1 gul paprika
Dansk gubbröra:
4 skivor tunt knäckebröd eller tunnbröd
1/2 röd lök, finhackad
2 msk smör
3 ägg, hård - till medelkokta, mosade
2 mellanstora potatisar, kokta, kalla, finhackade
2 msk gräslök, finhackad
1 krm salt
2 krm vitpeppar
1 burk anjovisfiléer, ca 100 g, i strimlor
Ugnstemperatur
225º - 250º
Gör så här
Råbiff
Stansa ut rundlar ur kavringsskivorna, ca 4 cm i
diameter. Hacka och blanda alla ingredienser. Forma
små biffar och lägg dem på kavringen. Garnera med en
blomkapris.
Röra på rökt lax med rostad paprika
Rosta paprikan i en ugnsfast form i ugnen i ca 10
minuter, tills den är brun och skalet lossnar. Dra av
skalet från paprikan under rinnande kallt vatten, och
hacka sedan paprikan fint. Bred färskosten på brödet.
Blanda alla ingredienser och forma till en puck på brödet.
Garnera med en kvist färsk dill.
Dansk gubbröra
Hacka och stek löken i smöret. Koka äggen, skala och
mosa dem. Blanda med potatis och dill. Salta och
peppra. Forma till små ägg och lägg dem på brödet.
Garnera med några strimlor ansjovis.
Allt mysigt å gott som vanligt!!!
Kram på daj Annsan!!! =O) :love: