Påskbuffé



Tre påsksnittar

4 portioner

Råbiff:

4 skivor kavring
100 g oxfilé, finhackad
2 msk inlagd kapris, finhackad
2 msk inlagda rödbetor, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
0,5 msk dijonsenap
2 krm salt
4 st blomkapris


Röra på rökt lax med rostad paprika:

4 bitar knäckebröd
150 g rökt lax, finhackad
2 msk färskost
2 msk färsk dill, finhackad
1 gul paprika

 

Dansk gubbröra:

4 skivor tunt knäckebröd eller tunnbröd
1/2 röd lök, finhackad
2 msk smör
3 ägg, hård - till medelkokta, mosade
2 mellanstora potatisar, kokta, kalla, finhackade
2 msk gräslök, finhackad
1 krm salt
2 krm vitpeppar
1 burk anjovisfiléer, ca 100 g, i strimlor


Ugnstemperatur

225º - 250º

 

Gör så här

Råbiff

Stansa ut rundlar ur kavringsskivorna, ca 4 cm i
diameter. Hacka och blanda alla ingredienser. Forma
små biffar och lägg dem på kavringen. Garnera med en
blomkapris.


Röra på rökt lax med rostad paprika

Rosta paprikan i en ugnsfast form i ugnen i ca 10
minuter, tills den är brun och skalet lossnar. Dra av
skalet från paprikan under rinnande kallt vatten, och
hacka sedan paprikan fint. Bred färskosten på brödet.
Blanda alla ingredienser och forma till en puck på brödet.
Garnera med en kvist färsk dill.


Dansk gubbröra

Hacka och stek löken i smöret. Koka äggen, skala och
mosa dem. Blanda med potatis och dill. Salta och
peppra. Forma till små ägg och lägg dem på brödet.
Garnera med några strimlor ansjovis.



Kommentarer
Postat av: Pem

Allt mysigt å gott som vanligt!!!

Kram på daj Annsan!!! =O) :love:

2010-03-31 @ 10:24:12
URL: http://pem26.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback
RSS 2.0