Stressigt för Tomten
För inte alls länge sedan och långt borta, skulle Tomten göra sig redo för sin årliga rundtur. Men det var bara problem överallt.

Fyra av hans nissar var sjuka och vikarierna kunde inte producera leksaker lika snabbt som de ordinarie nissarna. Tomten började känna sig pressad av att ligga efter tidtabellen.

Så meddelade fru Tomte att hennes mamma skulle komma på besök, något som stressade Tomten ännu mer.

När han gick för att sela renarna upptäckte han att tre av dom skulle till att föda och två hade hoppat över stängslet och var ute och rumlade på egen hand. Mer stress.

Och när han skulle börja lasta släden gick en bräda av och säcken med leksaker föll i marken och gick upp. Leksakerna spreds ut runt släden.

Frustrerad av allt detta gick Tomten in för att få en kopp kaffe och en whisky. När han kom till barskåpet upptäckte han att nissarna hade gömt spriten och det fanns inget att dricka. I sin frustration tappade ha kaffepannan som gick i tusen bitar, som spreds över köksgolvet.

Och när han hämtade kvasten för att sopa upp bitarna upptäckte han att möss hade ätit upp alla strån i kvasten.

Just då ringde det på dörren och Tomten gick muttrande för att öppna. Där stod en liten ängel med en stor och vacker julgran. Ängeln undrade: "Var vill du jag skall ställa den här julgranen, Tomten?"

Och det mina vänner, är varför vi har en ängel i toppen på julgranen.