IRANSK ÖRTOMELETT


  • 4 Portioner
    Tid ca 25 min.
  • 5 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ liter blandat hackat grönt
  • (purjolök,persilja,dill,koriander)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk smör eller margarin
  1. servering
  2. 1 granatäpple, kärnorna
  3. 1 dl turkisk  yoghurt

  • Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt,
  • salt och kryddor. Spara lite grönt till servering. Hetta upp
  • fettet i en stekpanna och häll i smeten. Lägg på lock
  • och stek på medelvärmetills omeletten fått färg på under-
  • sidan och stadgat sig, men fortfarande är krämig på ytan.
  • Vänd den med hjälp av en tallrik och stek andra sidan. Låt
  • svalna och dela sedan omeletten i bitar.
  • Garnera med granatäppelkärnor, kryddgrönt och en
    klick yoghurt.