Torsk med baconröra-Fredagträffen.
Mitt tips!
Torsk med baconröra
1 paket bacontärnignar.
1 lök.
300g potatis.
1 msk kalvfond.
2 lagerblad.
Vatten.
Salt och peppar.
2 rödbetor.
1 msk olivolja.
1 tsk balsamvinäger.
300g torskfile.
En skvätt vitt vin.
2 tsk smör.
Gräslök.
1 lök.
300g potatis.
1 msk kalvfond.
2 lagerblad.
Vatten.
Salt och peppar.
2 rödbetor.
1 msk olivolja.
1 tsk balsamvinäger.
300g torskfile.
En skvätt vitt vin.
2 tsk smör.
Gräslök.
Skala och tärna lök och potatis. Stek bacontärningarna i en gryta. Tillsätt sedan lök, potatis, kalvfond och lagerblad. Häll i så mycket vatten att det täcker. Salta och peppra. Låt koka under lock en timme.
Skala och tärna rödbetorna. Blanda tärningarna med olivojla, balsamvinäger, salt och peppar och baka dem sedan i ugn ca 30 minuter på 200 grader.
Skär torsken i portionsstora bitar. Lägg torskbitarna i en smord ugnsfast form. Slå över lite vitt vin, samt salt och peppar. Fisken bakas i ca 10 minuter på 200 grader.
När allt är färdigt placeras torsken på en bädd av baconröra. Strö rödbetor runt om. Dekorera varje tallrik med en klick smör och hackad gräslök.
Serveras t.ex. med bröd eller bullar.
Kommentarer
Postat av: attis
Tack, vilket mumsigt recept.
Kramizzzzzzzzzz
Postat av: Liz!
Vad är FredagsTräffen?
Postat av: Veiken
Det låter så gott! Jag har tgit mig i kragen och har kalops på spisen nu. det var längesen! Kram
Postat av: Liz!
Jag har inte så mycket att komma med eftersom jag aldrig lagar mat hemma.
Postat av: Maria
Det låter gott :-)
Toppentips till Fredags träffen...
Hoppas du mår bra denna fredag ?
Här är det bara fint. lite trött bara..
Kram kram
Postat av: Ronny Forsslöw
Tack för ett kanon läckert recept.
Trevlig helg
Postat av: Angelica
lät gott
Trackback