annsan_s
Torsk med baconröra-Fredagträffen.


Mitt tips!


Torsk med baconröra


1 paket bacontärnignar.
1 lök.
300g potatis.
1 msk kalvfond.
2 lagerblad.
Vatten.
Salt och peppar.
2 rödbetor.
1 msk olivolja.
1 tsk balsamvinäger.
300g torskfile.
En skvätt vitt vin.
2 tsk smör.
Gräslök.

Skala och tärna lök och potatis. Stek bacontärningarna i en gryta. Tillsätt sedan lök, potatis, kalvfond och lagerblad. Häll i så mycket vatten att det täcker. Salta och peppra. Låt koka under lock en timme.
Skala och tärna rödbetorna. Blanda tärningarna med olivojla, balsamvinäger, salt och peppar och baka dem sedan i ugn ca 30 minuter på 200 grader.
Skär torsken i portionsstora bitar. Lägg torskbitarna i en smord ugnsfast form. Slå över lite vitt vin, samt salt och peppar. Fisken bakas i ca 10 minuter på 200 grader.
När allt är färdigt placeras torsken på en bädd av baconröra. Strö rödbetor runt om. Dekorera varje tallrik med en klick smör och hackad gräslök.
Serveras t.ex. med bröd eller bullar.
attis

Tack, vilket mumsigt recept.

Kramizzzzzzzzzz

Liz!

Vad är FredagsTräffen?

Veiken

Det låter så gott! Jag har tgit mig i kragen och har kalops på spisen nu. det var längesen! Kram

Liz!

Jag har inte så mycket att komma med eftersom jag aldrig lagar mat hemma.

Maria

Det låter gott :-)

Toppentips till Fredags träffen...



Hoppas du mår bra denna fredag ?

Här är det bara fint. lite trött bara..



Kram kram

Ronny Forsslöw

Tack för ett kanon läckert recept.

Trevlig helg

Angelica

lät gott

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress