Sill under krämigt täcke
- Beräknas för ca 4 personer.
Ingredienser
6 st matjessillfiléer
Sås:
1 st röd lök
2 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
1.5 msk dijonsenap
1.5 msk kapris
Salt och nymalen vitpeppar
Till garnering och servering:
Gräslök
5 st ägg
Mörkt bröd eller knäckebröd
Gör så här
1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 1 cm breda bitar lite på snedden.
2. Finhacka rödlöken.
3. Vispa grädden till såsen och blanda den med gräddfil.
4. Tillsätt senap, kapris och hälften av rödlöken.
5. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
6. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem.
7. Lägg upp sillen på ett fat.
8. Bred på såsen och strö till sist över ägghacket, resten av rödlöken och fint klippt gräslök.
9. Servera med ett mycket mörkt bröd eller knäckebröd.
Tips
Beräknas för ca 4 personer
Fin blogg!
Var får du alla härlig recept ifrån? Kram
sv; ja visst :D
bort med kapris och den röda löken, sen är det mumma även för mig :) mumsi :)
ÅH så gott det där lät. Kapris är jättegott till mycket!
Tack för din kommentar, nu fick jag den rätta länken till dig, något har hänt men den jag hade kunde inte komma in till dig sedan i morse. Jag vill nämligen dela med mig av den Award'en till dig också. Som du nu ser hos mig. Kram kram
Det där ser ju gott ut! Får väl göra det en dag. kram
ahhh tack snälla, det ska jag prova en dag, kommer ju varma dagar nu, då man vill ha lite lättare mat, kram biggan
MUMS vad gott. :)
Ska prova detta nån gång. Jag brukar mest äta Skärgårdssill när jag köper sill, när jag läste den är nyttigast. Men det där ska jag prova alla gånger, vart så hungrig. Tror det funkar utan bröd med..