annsan_s
Vaniljhjärtan



INGREDIENSER
16 st

BOTTEN
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller
margarin.

FYLLNING
1½ dl kaffegrädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk vaniljsocker

GARNERING
florsocker.

TILLBEHÖR
hjärtformar av metall
(mandelmusselformar
eller andra liknande
formar går också bra )

1. Börja med botten:Blanda vetemjöl, potatismjöl
och socker. Finfördela matfett i blandningen. Arbeta
snabbt samman allt till en smidig deg, som får vila
i kylen en halvtimme.

2. Gör sedan fyllningen: Blanda alla ingredienser utom
vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills
krämen är tjock.

3. Kyl krämen, fortast går de om du låter kastrullen
stå i kallt vatten. Smaksätt den sedan med vanilj-
socker.

4. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen ca 2 mm
tjock. Smörj formarna med margarin och klä dem
sedan med drygt hälften av degen.

5. Fyll formarna med vanilj-
kräm och täck med resten
av degen. Ställ formarna
på en bakplåt. Grädda
kakorna i nedre delen
av ugnen ca 15 min.

6. Stjälp försiktigt upp
kakorna medan de är
varma. Låt dem svalna. Sikta över florsocker strax
före servering. Kakorna kan förberedas någon dag
i förväg och förvaras i formarna i kylen.


Väldig goda, lycka till med baket...kramizzzzzzz på er.


attis

Dom ser jättegoda ut.

Emelie

Svar: Tack så jättemycket :)



De ser riktigt goda ut!

jocke

ne du länkar bara till ett av mina inlägg från ditt inlägg om du förstår vad jag menar:P

attis

Läcker klocka du har .

marie Abrahamsson

Vaniljhjärtan är gott

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress