Vaniljhjärtan
INGREDIENSER
16 st
BOTTEN
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller
margarin.
FYLLNING
1½ dl kaffegrädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk vaniljsocker
GARNERING
florsocker.
TILLBEHÖR
hjärtformar av metall
(mandelmusselformar
eller andra liknande
formar går också bra )
1. Börja med botten:Blanda vetemjöl, potatismjöl
och socker. Finfördela matfett i blandningen. Arbeta
snabbt samman allt till en smidig deg, som får vila
i kylen en halvtimme.
2. Gör sedan fyllningen: Blanda alla ingredienser utom
vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills
krämen är tjock.
3. Kyl krämen, fortast går de om du låter kastrullen
stå i kallt vatten. Smaksätt den sedan med vanilj-
socker.
4. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen ca 2 mm
tjock. Smörj formarna med margarin och klä dem
sedan med drygt hälften av degen.
5. Fyll formarna med vanilj-
kräm och täck med resten
av degen. Ställ formarna
på en bakplåt. Grädda
kakorna i nedre delen
av ugnen ca 15 min.
6. Stjälp försiktigt upp
kakorna medan de är
varma. Låt dem svalna. Sikta över florsocker strax
före servering. Kakorna kan förberedas någon dag
i förväg och förvaras i formarna i kylen.
Väldig goda, lycka till med baket...kramizzzzzzz på er.
16 st
BOTTEN
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller
margarin.
FYLLNING
1½ dl kaffegrädde
1 äggula
2 tsk strösocker
1 msk vaniljsocker
GARNERING
florsocker.
TILLBEHÖR
hjärtformar av metall
(mandelmusselformar
eller andra liknande
formar går också bra )
1. Börja med botten:Blanda vetemjöl, potatismjöl
och socker. Finfördela matfett i blandningen. Arbeta
snabbt samman allt till en smidig deg, som får vila
i kylen en halvtimme.
2. Gör sedan fyllningen: Blanda alla ingredienser utom
vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills
krämen är tjock.
3. Kyl krämen, fortast går de om du låter kastrullen
stå i kallt vatten. Smaksätt den sedan med vanilj-
socker.
4. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen ca 2 mm
tjock. Smörj formarna med margarin och klä dem
sedan med drygt hälften av degen.
5. Fyll formarna med vanilj-
kräm och täck med resten
av degen. Ställ formarna
på en bakplåt. Grädda
kakorna i nedre delen
av ugnen ca 15 min.
6. Stjälp försiktigt upp
kakorna medan de är
varma. Låt dem svalna. Sikta över florsocker strax
före servering. Kakorna kan förberedas någon dag
i förväg och förvaras i formarna i kylen.
Väldig goda, lycka till med baket...kramizzzzzzz på er.
Kommentarer
Postat av: attis
Postat av: attis
Dom ser jättegoda ut.
Postat av: Emelie
Svar: Tack så jättemycket :)
De ser riktigt goda ut!
Postat av: jocke
ne du länkar bara till ett av mina inlägg från ditt inlägg om du förstår vad jag menar:P
Postat av: attis
Läcker klocka du har .
Postat av: marie Abrahamsson
Vaniljhjärtan är gott
Trackback