Franska rårakor.
Ingredienser.
7 - 8 stora potatisar ( ca 700g ) finriven
1 gul lök, finhackad.
2 ägg
1 krm salt
2 - 3 msk smör
4 morötter, finrivna
½ liten purjulök, finstrimlad.
1 dl lätt créme fraiche
ca 400 g skivad rökt skinka eller rimma
Gör så här.
Blanda potatis och lök med ägg och salt. Låt lite margarin bli ljusbrun
i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ smet per
råraka. Bred ut smeten så att rårakorna blir tunna och frasiga i kanten.
Stek dem på medelstark värme tills de är ljusbruna på båda sidor.
Servera dem nystekt med morötter, purjo och en klick créme fraiche
eventuellt också med stekt fläsk eller bräckt skinka.
Smaklig måltid !
Min Älskling avgudar rårakor...kanske ska ta och testa ditt recept? Ha en fin dag! :-)
Jösses vad smarrigt det såg ut!!! Lagar du alltid så god mat!!
det där har jag aldrig ätit, bara vanliga :)
Syftade på allt med sidvisningarna. Att man inte skall lägga så mycket mer tid på dem. Det kommer en ny dag :)
Så gott. :)
Men tyvärr inget för mig nu när jag lagt om kosten o inte äter potatis...
Men kul o kolla recept..
Ja de vet jag inte, måste säga att jag inte saknar potatis alls. Men jag kan äta potatis om man kokar den o låter den kallna o sen värmer upp den eller har den kall i nån sallad, då har mycket av stärkelsen försvunnit...
Hej! Råkade slinka in här för att titta runt lite. Trevligt. Fin och bra blogg du har. Välkommen till min URL. Ha det bra.
Vad gott det ser ut! Ha det så gott. kram
Det låter härligt! Ska nog prova det! Kram