Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
20 st
Ingredienser.
100 g smör eller margarin
2,5 dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Ädelosttopping.
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 dl créme fraiche eller gräddfil.
Garnering.
ca 1 dl valnötter eller andra nötter,
hela eller grovhackade ev. lingon
Tillagning.
Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera. Servera som tilltugg till glögg.
Hallojsan . Nu är det uppehåll. Hoppas bara det fortsätter. Vilket smarrigt recept. Ha det gott.
Kramisar;-)
God morgon i stugan! Det där skulle nog syrran tyka vara mumsigt :) Ha en fin fin dag :)
Undrar om jag få ta ditt recept och bild för att ha som gästrecept.
Vivvi
Låter spännande att prova.
men vad goda de såg ut. mannen älskar ju ädelost så de måste jag prova o fixa till honom.
oj det såg gott ut:-)
Tack!
Jag fixar ett inlägg med det imorgon.
Vivvi