
- 4 Portioner
Tid ca 25 min. - 5 ägg
- 1 msk vetemjöl
- ½ liter blandat hackat grönt
- (purjolök,persilja,dill,koriander)
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk smör eller margarin
- servering
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 dl turkisk yoghurt
Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt,
salt och kryddor. Spara lite grönt till servering. Hetta upp
fettet i en stekpanna och häll i smeten. Lägg på lock
och stek på medelvärmetills omeletten fått färg på under-
sidan och stadgat sig, men fortfarande är krämig på ytan.
Vänd den med hjälp av en tallrik och stek andra sidan. Låt
svalna och dela sedan omeletten i bitar.
Garnera med granatäppelkärnor, kryddgrönt och en
klick yoghurt.

4